Junioren

Jeugdbrandweer Veenendaal bestaat uit een juniorenploeg en een aspirantenploeg. De junioren zijn de jongste jeugdbrandweerleden. Zij zijn in de leeftijd van 12 – 15 jaar. Zij spelen altijd lage druk-wedstrijden.

Oefenen voor de wedstrijden

Elk jaar komen er enkele nieuwe junioren bij de jeugdbrandweer. Zij startten met het leren uitgooien van de brandweerslangen. Zodra zij dit onder de knie hebben, leren zij samen met de andere junioren het aflegsysteem. Het aflegsysteem is het opbouwen van de watervoorziening, waarbij vanaf een ondergrondse brandkraan slangen worden uitgegooid en vervolgens een brand gaan blussen.

Vervolgens gaan de junioren inzetoefeningen draaien, waarbij zij nepbranden (branden nagebootst met vlammenborden, lichtslangen en knetterkisten) bestrijden in bedrijfspanden en woonhuizen. Om een voorstelling te geven wat dit allemaal inhoudt, hebben wij de onderstaande video van Jeugdbrandweer Nederland toegevoegd.

 

Lid worden?

Wil jij ook lid worden van de jeugdbrandweer? Schrijf je dan nu in. Mocht je vragen hebben, vul dan het contactformulier in.