Oefenen en wedstrijden

Oefenen Jeugdbrandweer Veenendaal

De junioren en aspiranten van Jeugdbrandweer Veenendaal oefenen elke vrijdagavond om 19.00u. Dan oefenen zij tot ongeveer 20.30u. In de vakanties wordt er in principe niet geoefend.

Wedstrijden Jeugdbrandweer Veenendaal

Naast de oefeningen spelen de ploegen ook wedstrijden, voor zowel Stichting Jeugdbrandweer Nederland als de Jeugd-VRU.

Stichting Jeugdbrandweer Nederland
De wedstrijden van Stichting Jeugdbrandweer Nederland zijn door heel het land en zijn altijd op zaterdag. De ploegen spelen eerst de kwalificatiewedstrijden. In deze wedstrijden strijden twaalf ploegen tegen elkaar en gaan de eerste drie door naar de halve finale. Er zijn twee halve finale wedstrijden. De beste vijf ploegen van beide halve finales vormen de ploegen die gaan strijden voor goud in de finale.

Op de website van Stichting Jeugdbrandweer Nederland lees je meer over de wedstrijden. Hier staat ook het wedstrijdreglement dat van toepassing is op alle ploegen die deelnemen aan de wedstrijden.

Jeugd-VRU
De wedstrijden van de Jeugd-VRU zijn binnen de provincie Utrecht. Er zijn drie districten, elk bestaande uit een poule van een aantal jeugdbrandweerkorpsen. Gedurende het hele jaar spelen op vrijdagavond de ploegen uit de poule tegen elkaar.